Spoedactie : Ik had honger en jij gaf me te eten…

Spoedactie : Ik had honger en jij gaf me te eten…

Voor het gros van de Afrikanen die sowieso al moeite hebben met dagelijks overleven, zijn de coronamaatregelen van hun overheden een regelrechte ramp. De toch al zwakke economieën dreigen volledig in te storten. Overal wordt honger geleden, want de meeste overheden daar komen hun volk niet te hulp.

Voor mensen daar met een functiebeperking, zoals blinden, is deze tijd extra zwaar. Zij moeten het stellen zonder hulp, zonder eten. Zij hebben zelfs geen toegang tot distributiepunten, georganiseerd door religieuzen of andere initiatieven van humanitaire aard, laat staan tot medische zorg.

Als animator van stichting Fakkel 2000 heb ik al meer dan 20 jaar vrijwel dagelijks contact met blindenorganisaties in Kameroen. We hebben vaak aan een half woord genoeg, want zelf kan ik ook niet zien. Bovendien reis ik er om het andere jaar heen om onze projecten te bezoeken en bivakkeer dan bij de lokale bevolking. Zo hoor je nog eens wat. En mag je zelf ervaren hoe armoede voelt.

Nu maak ik me grote zorgen over hun lot. Daarom hebben wij zelf vast een actie gestart om de 100 meest schrijnende gevallen in de miljoenenstad Douala te steunen met een voedselpakket dat moet volstaan voor een week. Daartoe wordt lokaal basisvoeding zoals rijst, bonen, pasta en olie in het groot ingekocht om daarvan pakketten op maat samen te stellen en bij de blinden thuis te bezorgen.  We hebben al ruime ervaring dat het team daar efficiënt en transparant kan samenwerken.

Maar omdat onze bescheiden stichting momenteel niet de middelen heeft om dit project te bekostigen, willen wij mensen van goede wil vragen om een donatie op oinze IBAN NL67RABO3490624068,onder vermelding van ‘actie Corona’. En een anonieme donateur heeft al toegezegd de hoogste gift die binnenkomt, te verdubbelen.

Nijkerk, 7 april 2020,

Truus Jonker, secretaris

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*