Actie Overlevingspakketten

Actie Overlevingspakketten

De actie van de overlevingspakketten voor blinden en zeer slechtzienden zonder verdere steun loopt voorspoedig. Robert Eyaman, leider van blindenorganisatie ACFISA in de havenstad Douala, mailde mij op 23 mei nog:

‘Laten we hen blijven wijzen op het belang van voorzichtigheid en waakzaamheid, en het respecteren van de hygiënemaatregelen voor netheid.  Afgelopen week hebben we nog voedingswaren rondgebracht om de crisis te overleven door de verplichte lockdown vanwege het coronavirus. En De mensen waren heel erg blij, want voor hun geldt dit gebaar van steun als een wonder.

Ze hebben mij gevraagd om hun diepe dankbaarheid en erkentelijkheid over te brengen. Je bent een engel, door God gezonden om hun te redden. Zij vragen de almachtige God om je een goede gezondheid te geven en een lang leven.

De voedselpakketten zijn ook uitgedeeld in Buéa, in het zuidwesten,   en in Yaoundé, de politieke hoofdstad. We zullen ook weer naar Njombé gaan, en Jean-Pascal zal de overlevingspakketten ook verzenden naar Ebolowa, in het zuiden.

We zijn overeengekomen dat hij ook naar de plattelandsgemeente Elig Ngono gaat om daar de pakketten zelf te brengen om er zeker van te zijn dat iedereen daar zijn deel krijgt.

Uit de grond van mijn hart, maman, en uit naam van de ontvangers, bedank ik je heel hartelijk em vraag ik je om aan iedereen die aan deze zo belangrijke humanitaire actie heeft bijgedragen, onze oprechte dank over te brengen. Dat God je mag zegenen.’

Hierbij de originele tekst:

continuons à sensibiliser les nôtres sur la prudence et la vigilance et à respecter les mesures d’hygiène pour la propreté. Nous avons encore cette semaine distribué des denrées alimentaires de survi dû au confinement imposé par le corona virus, et les gens étaient en joie, car pour eux ce geste d’assistance est un miracle. Ils m’on demandé de vous exprimer toutes leur gratitude et toute leur reconnaissance. Vous êtes un ange envoyé de Dieu pour les sauver. Ils prient Dieu le Tout-Puissant de vous accorder bonne santé et longue vie. La distribution a eu également lieu à Buéa, et à Yaoundé. En début de semaine, nous serons à nouveau à Njombé, et Jean Pascal enverra les paquets d’Ebolowa et ira comme nous avons conclu, remettre les paquets d’Elig Ngomo.

Du fond de mon cœur maman et aux noms des bénéficiaires, je te dis grandement merci et te prie de transmettre à tous ceux qui contribuent pour cette action humanitaire de haute importance, nos sincères remerciements.

Que Dieu vous bénisse.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*